Ytterligare en jul har passerat

Vi har haft en skön julhelg uppe i Oskarshamn och kom hem med många fina julklappar och fulla magar!

Det är lustigt... man lägger så mycket tid på att förbereda sig inför julen och så är den över på några ögonblick. Jag gillar som tur är julstöket minst lika mycket som själva julen, så det känns ok. Men jag skulle vilja ha fler än de futtiga juldagarna till att umgås med familjen och vänner. Det känns alltid lite tomt när alla åker hem till sig och vardagen tar vid igen.

Jag var lite sen med att få iväg julkorten i år, och var dessutom tvungen att skippa julkortspåsen eftersom korten inte fick plats i den. Förhoppningsvis kom alla fram ändå. Det blev en väldigt enkel konstruktion i år...

65514-226

Har du haft en trevlig jul?

Nej se det snöar...!

Jag måste ju bara få berätta att vi i morse upptäckte att det snöat lite, lite under natten. Det var så fint när solen orkade upp över horisonten och lyste på det millimetertjocka snötäcket. Tyvärr hade jag inte kameran med mig till jobbet (det brukar inte finnas så mycket kul att fota där!), men en modifierad bild från helgen får duga för att illustrera min glädje.

65514-225

Grattiskort till bebis

Mitt i allt julstök roade jag mig härom kvällen med att göra ett kort till min kompis familj, som just utökats med en liten bebis-kille.

65514-224.

Julstök

I helgen har vi sysselsatt oss med en del julbestyr. Efter en välbehövlig storstädning igår plockade vi fram granen och lite andra julsaker. Nu är det alltså både rent och juligt hemma hos oss. Detta är jag mycket nöjd med!

Idag kom Peters föräldrar på besök, och vi tog en shoppingrunda på stan tillsammans med dem. Det var en del folk att trängas med, men vi passade ändå på att inhandla några julklappar. Därmed är vi snart klara med det bestyret också.

Vi känner oss redo för julfirande helt enkelt!

65514-218

Hur går det med ditt julstök?

Högskolepoäng inkasserade

Under hösten har jag deltagit i en projektledningsutbildning på jobbet (eller snarare en projektutbildning). De som ville fick avsluta utbildningen med en tenta, som skulle resultera i 7,5 högskolepoäng om den blev godkänd. Jag antog utmaningen och satt därmed och svettades med en hemtenta i slutet på förra veckan.

Vissa uppgifter kändes ganska överkomliga eftersom jag kunde återanvända lite kunskap från min MKV-utbildning och lite allmänt sunt förnuft. Andra uppgifter hade jag verkligen ingen koll på alls. Jag lyckades dock att skramla ihop tillräckligt med poäng för att bli godkänd!! Högre ambitioner än så hade jag inte, så jag känner mig nöjd med mig själv =)

Midsommar LO

För att ladda upp sommarkänslan innan vi reste iväg till solen och värmen gjorde jag en LO om midsommarfirande. Eftersom snön lyser med sin frånvaro bjuder jag på lite sommarfeeling istället genom att visa den skapelsen.

65514-212

En liten bebis!

Idag gläds jag massor med min barndomsvän som blivit mamma för andra gången! Stort grattis till hela familjen!

65514-211

Är jag riktigt snäll kanske jag får komma och hälsa på godingen under julhelgerna =)

Jag önskar mig snö

Jag har ägnat helgen åt att julpyssla en massa. Jag har shoppat lite julklappar, bytt till julgardiner, plockat fram några av julsakerna, bakat saffranskaka, spelat julmusik och skapat julkort. Trots detta har jag ingen som helst julkänsla!

Det kan ju till viss del bero på att vi nyss satt under palmerna på Mauritius. Men det största problemet är nog detta eviga regnande. Det smattrar ju mot rutorna konstant! Tänk så mycket trevligare det vore om det kom lite snö stället. Landskapet skulle bli ljust och vackert och julkänslorna skulle kanske göra sig påmind.

Så snälla tomten, kan vi inte få lite snö snart?!

65514-209

(Att det var snöoväder just den dagen vi körde upp till Arlanda härom veckan räknas inte tycker jag)

Semesterbilder

Eftersom jag (nästan!) alltid håller vad jag lovar kommer här några bilder från vår härliga semester på Mauritius. Vi hade en väldigt lat semester och spenderade mest tid under palmerna vid poolen eller på stranden. Några utflykter var vi ändå ute på och det var väldigt trevligt att se något mer av ön än bara hotellkomplexet =)

Var beredd med scroll-fingret!

65514-208

Fest

I helgen var jag på fest på campus i Växjö. Det väckte många minnen från studietiden vill jag lova! Anledningen till kalasandet var att min ena bror firade sin 25-års dag. Tänk vad åren går..!

Det var i alla fall en väldigt trevlig fest, med både nära och kära och nya bekantskaper bland gästerna. Jag är grymt imponerad över att de lyckades duka upp till middag för 16 personer i den lilla lägenheten!

Mycket trevligt att ha både resan och en rolig helg att se tillbaka på nu när vardagen är tillbaka igen efter tre veckors paus. =)

65514-207

RSS 2.0