Höstshopping

Nu när jag kommit in hyggligt i vardagen igen har flera inköpsbehov uppenbarat sig för mig. Jag har till exempel insett att hösten har kommit på allvar, och att det inte längre funkar att gå omkring i shorts hemma.

För att råda bot på detta tog jag med maken på en shoppingunda idag. Jag är riktigt nöjd med resultatet, och känner mig rustad för höst! (Shortsen åker nu in i klädkammaren samtidigt som solkiga BH:ar och vissna krukväxter kastas!) Peter fyndade för övrigt också lite och var inte bara mitt sällskap!

65514-187

Kalas mest hela tiden!

Idag blev jag och en kollega officiellt uppvaktade med tårta och presenter på jobbet. Hon för att hon fyllt 30 och jag för att jag gift mig. Trevligt värre!

Men roligheterna slutar inte där... Ikväll ska jag och maken öppna flaskan med mousserande vin vi inte drack upp på bröllopsnatten, för att fira att Peter har fått jobb som systemtekniker!! Han börjar om en månad. Kul, kul, kul! Det händer verkligen en himla massa spännande saker just nu =)


65514-186

Foton från bröllopet

Anledningen till att jag inte visat några foton från bröllopet är att jag helt enkelt inte har några. Min kamera var visserligen med i kyrkan, men helt felinställd. Förhoppningsvis får jag tag på bättre bilder snart, och då får ni självklart se några av dem!

65514-185


Detta är alltså en uppmaning till dig som var med på bröllopet och har foton av bättre kvalitet än det ovan... vi skulle bli väldigt glada över kopior! =)

Kreativa kollegor

Ett bröllop går tydligen inte obemärkt förbi på jobbet. Mina kollegor hade haft väldigt roligt på mitt kontor i fredags när jag var ledig. Det här mötte mig i morse...
65514-184
Det som inte syns på fotot är pappret de täckt hela dörren med, riset som låg överallt, alla de urdragna sladdarna och de fina presenterna förstås. Kan man göra annat än skratta?!

Nu är det gjort!

Efter en period av intensivt planerande och fixande är vi nu man och hustru!

Fredagen var hektisk men vi fick tillslut uppleva vår bröllopsdag. Vi gjorde oss fina, hade våra nära och kära samlade och sa JA till varandra. Efterår firade vi med en hejdundrande fest till långt in på småtimmarna (det här med att brudparet ska lämna festen först struntade vi blankt i!)

Det var en fantastisk dag som vi kommer att minnas med värme.

65514-183

Liten lägsrapport

Det har varit en riktigt kall och ruggig höstdag. Männskorna som passerat utanför mitt fönster har haft både halsduk och vantar. Därför är det just nu väldigt svårt att föreställa sig att vi om två dygn kommer att vara klädda i värsta gala-kläderna och vistas en hel del utomhus. Tanken på att stå ute i två timmar i en baraxlad klänning under fotograferingen känns inte direkt lockande! ;-)

Min hjärna har på sistone varit så fylld med saker som måste planeras och fixas (både på jobbet och inför bröllopet) att jag varken haft tid eller ork att skriva nåt här. Men nu känns det som det mesta fallit på plats inför lördagens övningar.

I kväll ska vi bara hämta våra ringar hos guldsmeden. Sedan ska vi unna oss en trevlig utekväll på tu man hand med god middag på restaurang och bio-besök. Det känns välbehövligt. Hur bisarrt det än låter så är det lätt att man glömmer bort att vårda relationen när man är mitt inne i bröllopstornadon!

I morgon bär det av till Oskarshamn för förberedelser på plats och på lördag får vi efter mycket slit uppleva en av de största dagarna i våra liv. Det blir bra det här!

Det börjar närma sig...!

Det är inte ens två veckor kvar till bröllopet, vilket har avspeglat sig i helgens aktiviteter. Idag har jag till exempel spenderat alldeles för många timmar framför datorn och satt ihop ett festprogram. Shit vilken tid det tar!! Det är lite pyssel kvar med det, men sen kan vi bocka av det också på att göra-listan. Nåde den som tackar nej till bröllopet i sista stund och därmed tvingar mig göra om bordsplaceringen och därmed ändra i programmet! ;-)


Som om jag inte satt nog framför datorn på jobbet i veckorna...!
65514-182

En annan sak som äntligen är klar är serveringspersonalen (tur att vi är ute i så god tid med allt!)

Allt rullar på i en ganska snabb takt nu. Ska föröka njuta lite av den återstående tiden och inte grotta ner mig alltför mycket i alla detaljer. Får se hur det går... ;-)


Vanor

Jag har blvit utmanad av Anna att avslöja åtta vanor och ovanor. Here we go...

1. Jag äter frukost varje dag. Bra vana.

2. Jag glömmer att stänga dörren till överskåpet i hallen. Jag kan gå under utan att ducka, men Peter slår i huvudet. Dålig vana.

3. Jag använder tandtråd varje dag. Bra vana.

4. Jag plockar aldrig undan mina pysselsaker från vardagsrumsbordet, vilket gör att jag får fösa bort sakerna hjälpligt när vi ska äta där. Dålig vana.

5. Jag dricker en kopp kaffe tillsammans med Peter varje kväll. Bra vana.

6. Jag fastnar för ofta framför TV:n eller datorn istället för att göra något konstruktivt/kreativt. Dålig vana.

7. Jag dansar alltid på fest. Bra vana, tror jag...

8. Jag ger Peter en godnattpuss varje kväll. En mycket bra vana.

Jag utmamar alla som känner sig manade att hänga på!

Möhippa

I lördags hade jag den stora äran att bli möhippad. Jag var uppe i O-hamn för att gå på fest tillsammans med en väninna. Vi skulle ses hemma hos mina föräldrar under eftermiddagen för att snacka lite bröllop och förfesta lite. Det var soligt och härlgt så vi satt på altanen och hade det bra, när jag plötsligt får ögonen förbundna samtidigt som jag hör flera välbekanta fniss runt omkring mig. Ingen tvekan om att jag blivit lurad ! ;-)

Jag fick ta på mig en tjusig gul klänning (som jag hade när jag tävlingsdansade i mitten på 90-talet) innan det bar av därfrån. Efter en visit på en välbesökt lekplats drog vi vidare till ett hotell-spa där vi bastade och läppjade på lite cider. Mycket trevligt! Jag utrustades med en läcker liten väska som jag under kvällen skulle fylla med goda råd inför framtiden.

Sedan väntade sminkning och hårfix. Vi hade förmånen att få hålla till i en frisersalong och gå loss på allt som en en sådan har att erbjuda. Snacka om drömtillvaro för fem partysugna tjejer! Lyckligtvis fick jag byta ut den gula klänningen mot den outfit jag planerat använda under kvällen!

Piffade till tänderna drog vi vidare till en restaurang där vi åt och drack gott och fick många sköna skratt. Kvällen avslutades på festen som jag var inställd att gå på från början. Skillnaden var bara att vi blev några fler än jag trott, vilket var superkul. Vi dansade loss ordentligt till en massa olika band som spelade 70- och 80-tals musik.

Kvällens höjdpunkt var nog (åtmintone för mina möhippe-väninnor) när jag blev uppkallad på scenen av ett av banden för att dansa. Tidigare under dagen hade jag fått lära mig en massa töntiga rörelser som tydligen kom väl till pass under denna lilla "show". Det var pinsamt, men faktiskt riktigt kul.

Tack Sofie, Emma, Carra och Camilla för en rolig dag!

(Jag hoppas få se bildbevis från dagen någon gång i framtiden!)

RSS 2.0