Nyfiken i en strut

Vi har en liten familjemedlem som är nyfiken på precis allt och gärna vill vara med där det händer. Så här såg det till exempel ut när jag försökte fota tack-kortet.


Tack-kort

Trots att vi bor en bit bort ställer våra föräldrar alltid upp som barnvakt när vi ber om det. Det känns fnuttigt, men i veckan fick de i alla fall ett kort (med ett foto på Alvin innuti) som ett litet tack.Mormorsfilt

Jag har virkat mormorsrutor lite då och då under flera års tid. Mest för att ha  nåt och pyssla med framför TVn. Jag har testat en hel del olika varianter och garner som funkat mer eller mindre bra. För ett tag sen kände jag mig dock mätt på mina rutor och bestämde mig för att sätta ihop dem till en filt. Den blev inte så stor, men det är möjligt att jag får lust att virka fler nån annan gång och då kan jag ju bygga på den. Nu får den fungera som fot-värmare i soffan.


Simhallen

Vi har varit väldigt mycket hemma på sistone, så igår begav vi oss till simhallen för att aktivera oss lite. Det blev en dryg timma med lek, fika och lite simning (för min del).


Konstig vecka

Den här veckan har inte varit som alla andra. Peter har jobbat i Torsås i tre dagar och åkt jättetidigt. Det har verkligen rubbat våra morgonrutiner. Dessutom har diverse omständigheter bidragit med lite extra krydda.

I måndags var dagis stängt så jag hade tagit ledigt från jobbet för att ha en mysdag med Alvin. Han blev dock magsjuk så jag roade mig med att torka både det ena och det andra. På kvällen kom mamma och pappa för att sova över. Mamma och Peter hjälptes åt med att fixa tvättmaskinen som strejkade.

I tisdags passade mamma och pappa Alvin eftersom dagis fortfarande var stängt.

I onsdags var både Peter och jag tvugna att jobba sent på annan ort, så Peters familj kom hit för att hämta Alvin på dagis. På lunchen hann jag med både en snabbvisit hos mamma och pappa och en snabb kaffe med en god vän som jag träffar för sällan.

Idag vaknade vi till årets första vinterdag eftersom det snöat lite under natten. På lunchen gick jag in till stan en sväng. På väg tillbaka till jobbet stoppades jag av polisavspärrningar som inkluderade hela kvarteret där kontoret ligger (och mer därtill) eftersom någon i området påstod sig ha en bomb på sig. Polisen släppte inte in någon innanför avspärrningarna så det var inte mycket annat att göra än att hämta upp Alvin och åka hem.

Det ska bli spännande att se vad morgondagen har att erbjuda!
Varde ljus!

Höstmörkret har verkligen kommit för att stanna, så det var inte en dag för tidigt vi fick tummen ur och satt upp lampor i hallen/trappan och Alvins rum i helgen. Nu slipper vi treva oss fram när vi är uppe i arla morgonstund!


Höstpromenad

I söndags eftermiddag var det helt ljuvligt väder så jag tog med Alvin ut på en promenad. Han var på gott humör och därmed riktigt samarbetsvillig emellanåt när det kom till fotograferingen! (Han hann dock ta ett steg ut i vattnet medan jag fipplade med linsskyddet, men det är en annan historia)


Puss-kalas

Idag när jag hämtade på förskolan berättade en av lärarna att Alvin och Hedda hade pussats! De hade varit så allvarliga och så försiktiga. Gullungar! Tänk om man hade fått se detta...

Inte konstigt att Alvin varit så glad på dagis på sistone, han har ju gått och blivit kär! :-D

Utelek

Idag spenderade Alvin och jag över en timma på lekplatsen i Björkenäs efter jobbet/dagis. Alvin fick bestämma vad vi skulle göra och det var väldigt roligt att följa med på hans upptåg. Han hade också väldigt roligt och ville inte alls gå hem när det blev middagsdags.


Bröllopsmusik

Vi var på ett härligt bröllop i helgen som betydde lite extra för oss eftersom brudparet träffades för första gången på vårt bröllop. En av sångerna de valt till sin vigsel har jag gått och nynnat på senaste dagarna.


RSS 2.0