Semesterveckan i Oskarshamn

Jag har ju lovat att uppdatera lite om min lilla semestertripp till barndomshemmet, så here we go!

Först och främst har det varit väldigt lugnt och skönt. Stora möjligheter till att låta dagarna bli som de blir! Det har blivit en hel del sol och bad. Inte så konstigt kanske med tanke på hur varmt och soligt det varit ett tag! Det var många år sedan jag solade och badade så mycket som jag gjort i år, och då är sommaren inte ens slut än!

Gunnarsö

Det fanns plats för lite festligheter också, inte minst den stora sommarfesten i Flinshult. Mycket trevligt!! (och liite blött får jag väl erkänna ;-))

Flinshult


Som alltid när man är hemma har det bjudits på en massa god mat. Riktigt bortskämd blir man.

Sommarmiddag


Att jag i sista minuten hann med att träffa barndomsvännerna med söner gjorde ju inte saken sämre. Vi ses alldeles för sällan!

Helt ok vecka med andra ord!

Imorgon bär det av till Karlskrona för en liten semesteravslutning innan det är dags att börja jobba igen på måndag.

Ett litet kort

Igår var jag väldigt pysselsugen, så det blev ett litet kort som jag skickade till mamma och pappa som tack för att jag fått våldgästa dem i en vecka! Stämplarna och kuvertet har jag lånat av Muhren. Tack för det!

Tack kort

Innedag

Jag är tillbaka hemma. Idag förskansar jag mig inne i lägenheten. Dels för att det är så varmt, men framför allt för att "att-göra" -listan är lååång! Men jag har redan kommit en bit på väg och det är ju skönt!

Senare idag kommer en liten redogörelse för min vecka i O-hamn, med lite bilder =)

Ha det skönt i sommarvärmen!

Snart hemresa!

Nu har jag varit hemma hos mor och far i snart en vecka. Det har varit väldigt mysigt, med massa god mat, trevliga människor, sol och bad...  men jag börjar faktiskt sakna sambon och mina pysselsaker lite, så imorgon bär det av hemåt igen!

Hemmakring

Jag är nu hemma hos mamma och pappa på en liten mini-semester. Idag har jag tillsammans med dem varit ute och solat på Gunnarsö, där jag spenderade alla mina ungdoms somrar. Det är nåt visst med klippor trots allt!

Ikväll har vi varit nere på stan en sväng eftersom det är så kallad festival. Där sprang jag på två gamla barndomsvänner i ett öl-tält. Hoppas att de tyckte att det var lika roligt som jag att uppdatera vad som hänt sen sist! ;-)

Födelsedag

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag, hurra, hurra, hurra! 
Eller nåt! ;-)

Idag hade jag planerat att gå hemma och mosa för mig själv. Jag hade köpt hem hårinpackning, ansiktsmask och liknande och såg en liten spa-dag framför mig. Men tji fick jag. Mamma ringde nämligen vid 11-tiden och sa att de skulle komma förbi och bjuda på tårta. De hade fått för sig att de skulle komma ner och överraska mig. Det var ju naturligtvis väldigt trevligt. Så jag har spenderat en trevlig dag på stan tillsammans med mina föräldrar!

När sambon kom hem trotsade vi risken för regn och åkte iväg för en picnic. Eftersom stranden vi var på är liten, och vädret inte var strålande var vi princip själva där. Riktigt mysigt!

Så här såg det ut;

Födelsedag

Det har med andra ord varit en trevlig och lite annorlunda dag!

Semester!

Idag är första dagen på min två veckor långa semester. Inte dumt alls!!

Jag har hunnit med en blixtvisit på IKEA, en sväng på stan, smarrig lunch med jordgubbar, ett par timmars lapande av sol på Öland, ytterligare en shoppingrunda, ett tämligen kallt dopp på vår sida av sundet... ganska nöjd faktiskt =)

Tyvärr är inte sambon ledig, så jag får roa mig bäst jag kan på egen hand. Men det finns en hel del roliga saker att sysselsätta sig med, och andra att umgås med så värre kunde det ju ha varit.

Nya fina saker

Idag fick jag hem ett paket med en massa roliga saker. Bland annat halvpärlorna som jag väntat på en tid. Dessa kom genast till användning på två LOs som varit nästan klara ett tag.

65514-36  65514-37


Bilderna är från förra årets midsommar. Midsommar-rubriken har muhren inspirerat mig till och idén till kransen har jag stulit från liljan.

Snart blir det andra bullar!

Imorgon är det sista dagen som tjejen jag ska vikariera för jobbar, sen måste jag klara mig själv. Det känns lite konstigt eftersom jag gillar att jobba tillsammans med henne, men om hon inte skulle vara mammaledig skulle jag ju inte vara där över huvud taget  så jag får nog leva med det!

Det kommer att bli en spännande och intensiv jobb-höst. Men först ska jag ha två veckors semester med start imorgon!!

För att visa att hon kommer att vara saknad under sin ledighet gjorde jag ett kort från mig och vår närmaste kollega. Det står och väntar på henne på hennes tangentbord just nu. Hoppas det blir en rolig överraskning imorgon!

Jag hade tyvärr inte så mycket inspiration igår, så jag liftade helt enkelt ett kort jag själv gjort tidigare...

Kort Ulrika

IKEA-premiär!

Idag har jag gjort mitt premiärbesök på stans nyöppnade IKEA. Kanske inte den allra bästa dan, för det var MYCKET folk! Men visst lyckades jag samla ihop ett och annat, även om de större inköpen får vänta till hösten. Jag har nog inte riktigt fattat att jag har så nära till "det stora varuhuset" nu...!

Egentligen hade jag tänkt åka och bada ikväll, men IKEA-besöket tog lite längre tid än beräknat. Därför måste jag nog ta revanch imorgon eftermiddag och ta en rejäl simtur efter jobbet =)

Helgen

Så har den här helgen passerat också...

Kalaset gick bra. Vi fick fina presenter, bland annat bidrag till kommande IKEA-inköp och en weekend i Göteborg. Trevligt, trevligt! Mycket folk i en lägenhet när det är högsommarvärme är dock inte att rekomendera. Tur att vi har tåliga familjer!

Idag har vi varit över på Öland. Det har varit väldigt trevligt. Vi började med lite sol och bad på Ekerum (fast badandet var det i och för sig bara jag som stod för!). Enda nackdelen med Öland är att man måste gå halvvägs ut i sundet innan vattnet blir djupt nog för ett dopp! 

Vi hann också med en tur upp till Borgholm. Det är liksom obligatoriskt varje sommar. Vi spanade lite i några "outlet" butiker, men kom inte helt överraskande hem tomhänta. Värmen och solgasset tog också musten ur oss ganska snabbt, så vi bagav oss hem redan vid fyra-snåret. Men det var ganska skönt att avsluta helgen med en slapp kväll på balkongen. 

Öland

RSS 2.0