Tjejsnack v.5

Film
· Senaste film du såg?
Cars =)

· Bästa film du sett?
Jag har ingen direkt favorit, tråkigt men sant!

· Sämsta film du sett?
Vet inte. Tank Girl kanske?

· Nämn en film du kan se 100 gånger om.
Dirty dancing =)

· Komedi, romantik, drama, skräck, action eller thriller. Vilken typ av film
föredrar du?
Det beror på humör. Men jag undviker filmer med gröna gubbar i.

65514-99

Sommar-LO

För att balansera mitt hyllande av snön passar jag på att visa en LO med ett foto från förra sommaren. Den är ett minne från en skön sommarkväll när jag var ute och tog en öl med barndomsvännerna. (Fast ärligt talat tror jag inte att någon av oss drack öl, men det är ett bra uttryck! ;-))

65514-100

Vackert vitt snötäcke

Jag tycker att det är så otroligt vackert med nyfallen snö. Landskapet får en helt annan prägel. Det känns som om snön har en lugnande effekt, och det blir ju så mycket ljusare! Därför är jag nu lycklig över att vi äntligen fått lite snö, och att den faktiskt ligger kvar!! Igår försökte jag övertala sambon om att vi skulle gå ut och leka lite i snön. Han var inte helt entusiastisk över idén, så jag fick nöja mig med en långpromenad. Inte så illa det heller!

65514-98

65514-97
Vi fick i alla fall se andra leka i snön!

Helgen har annars varit lugn och skön. Vi har varit och hälsat på våra föräldrar i O-hamn. Inte helt oväntat har vi blivit bortskämda med massor av god mat och trevligt sällskap. Mycket trevligt! Batterierna är alltså laddade, vilket kan behövas eftersom en ganska intensiv vecka med långa dagar väntar.

Tio favoriter

När jag ändå är inne på temat summering av året som gått, passar jag på att anta utmaningen som Mikaela hade på sin blogg för en tid sedan. Det handlar om att visa sina favoriter från 2006. Efter lite klurande har jag kommit fram till att dessa, av olika anledningar, är de LO:s jag gillar bäst från förra året.

65514-96  Carra och Frederic

65514-36  65514-37

Du och jag  65514-57

Blåsippor  Göteborg

65514-95  65514-89

Jag vet inte om det säger så mycket om min stil, eller hur förra året var (särskilt med tanke på att de flesta foton är tagna förr-förra året!). Men det var roligt att se tillbaka!

Tjejsnack v.4

2006/2007

· Bästa minnet från 2006?
Förlovningen

· Gjorde du något du aldrig gjort förut under 2006?
Ja, jag sa upp mig från jobbet

· Vad vill du göra som du aldrig gjort förut under 2007?
Gifta mig ;-)

· Vad förväntar du dig av år 2007?
Att det blir ett bra år med många roliga möten och givande sysselsättning

· Vad har du för sommarplaner?
Jag har inte planerat sommaren än, men jag hoppas få gå på en kär väns bröllop iaf!


65514-99

Promenad i solen

Tidigare idag var jag ute på en välbehövlig promenad. Det var så skönt att få en massa frisk luft (även om det var lite snopet att all snö hunnit smälta bort)! Jag fick ett infall och tog med mig kameran ut, och det var tur eftersom jag såg en hel del saker som jag normalt inte gör på den här promenadvägen. Till exempel...

65514-92
Försommar i januari!

65514-93
Högt vattenstånd!

65514-94
Per was here!

En dag på stranden...

...ska jag inte ha idag. Men däremot kan jag bjuda på en LO som minner om tidigare och kommande sommardagar! Upplägget är en lift från Sannas LO 'Stämningsfullt' som jag spanade in på hennes blogg för ett tag sedan.

65514-91

Lördagsaktiviteter

Idag har vi äntligen gjort oss av med vår gamla TV! Men det var ett litet projekt att få ner den till bilen, den var hur tung och otymplig som helst!! Nu finns den dock i gott förvar på återvinningscentralen. Passade samtidigt på att göra oss av med den gamla trasiga stolen som stått i förrådet i evigheter, och några kassar med gamla kläder. Nästan lite feng shui känsla!!

Vi har även hunnit vara sociala med svärisarna och besökt IKEA. Känner mig rätt nöjd med att inte ha inhandlat någonting, förutom ett par saker som lillebror bad mig köpa åt honom! =) Vi var även runt i lite andra möbelvaruhus. Oj så mycket fina möbler det finns! Och så mycket de kostar... ;-)

Ikväll blir det slappkväll med hämtmat och film. Skönt.

Makalöst trött

Det har varit en lång dag med jobb, kvällskurs och veckohandling. Jag ska krascha i säng snart. Men vad gör man inte för att hålla hjulen snurrande?! Skönt att det är fredag imorgon! Jag tänkte sluta lite tidigare och hinna med en sväng på stan och ett forza-pass innan jag åker hem och tar helg. LYX! 

Inspiration från Scrapbooking mm

Som jag nämnt tidigare har jag hämtat en del inspiration från tidningen Scrapbooking mm på sistone. Jag tänkte att jag kunde visa ett par exempel.

65514-90
Det här är en lift av Theresa Lundströms "DU" i novembernumret och handlar om förra julen (2005)

65514-89
Till den här hittade jag inspiration i Marie Holmströms "Brrrr hjälp vad jag fryser" i januarinumret. Den var extra kul att göra eftersom den får mig att minnas snön vi faktiskt hade förra året!

Tjejsnack v.3

Vinter
· Vad är det bästa med vintern?
Nysnö!

· Vad är det sämsta med vintern?
Att det är så mörkt

· Bästa vintersemestern - solsemester eller skidsemester?
Om jag måste välja blir det solsemester

· Sysslar du med någon vintersport?
Nja, vi brukar åka skridskor i ishallen ibland...räknas det?

· Vad är ditt favorit vinterplagg?
Just nu är det de fina stickade vantarna jag fick i julklapp

65514-99

Det blåser!

Det är inte nådigt vad det blåser ute! Förutom ett besök på möbelvaruhusen i stan har vi hållit oss inne idag. Jag har svårt att föreställa mig hur det måste ha varit på västkusten, vi bor ju ändå i "lä"!

Jag kunde inte låta bli att skratta åt en kvinna som jag såg utanför fönstret, som på fullaste allvar trodde att hon skulle kunna tända en cigarett i motvinden när hon var ute och rastade hunden =D

Mellandagsalster

Jag var faktiskt ganska produktiv under mellandagarna. Jag hade fått upp ångan med julkorten och fortsatte med LO:s av bara farten. Jag tog mig också tid att kolla igenom de scraptidningar jag samlat på mig och hittade en hel del inspiration. Här kommer exempel på vid jag gjorde då, några till kommer inom kort!


65514-87 65514-88

Fotona är som synes från Jul på Liseberg. Inte helt enkelt att kombinera julstämning med färgglada leksaker, men jag ville ändå inte göra två helt olika sidor så det fick bli så här =)

TV-kväll!

Dagens goda nyhet är att vår nya fina TV redan har kommit! Men i-lands problemet i det hela är att TV-bänken som tidigare var ful nu är helt outhärdlig!! Så tips på snygga och praktiska TV-bänkar mottages tacksamt. Funderar på att dörrar nog inte vore så dumt med tanke på hur mycket damm som alltid samlas i sådana åbäken...

Eftersom jag genomfört årets första pump pass tidigare idag känner jag att jag förtjänar att okynnes-titta på den nya,  blanka och platta investeringen. TV-soffan resten av kvällen med andra ord!!

Tjejsnack v.2

Kroppen

· Vad tycker du om din kropp?
Jag tycker bra om min kropp. Den fungerar som den ska!

· Om du skulle förändra en sak på din kropp, vad skulle det vara och hur skulle du förändra det?
Det kan jag inte svara på

· Vad är du mest nöjd med på din kropp?
Att jag har en slank figur

· Vad är du mest missnöjd med på din kropp?
När jag provar jeans är det låren, annars är jag inte direkt missnöjd med något

· Vems kropp i kändisvärlden skulle du vilja ha för en dag, och varför?
Kate Winslets kanske. Det skulle var kul att testa en fylligare, kvinnligare kropp.

65514-99

Bort med julen - in med tulpaner

Jag måste bara få visa de fina tulpanerna jag köpte i fredags. Just de här känner jag lite extra för, inte bara för att de är årets första. De är dessutom vita och har lite vinterkänsla i sig. Jag la också mycket tid och möda på att köpa dem eftersom det var så mycket folk som skulle köpa blommor i just den affären just när jag skulle göra det!

65514-86
Vardagslyx!

Årets första LO

Den TV-lösa helgen har bland annat resulterat i att jag satt mig ner och gjort årets första LO. Den gick väldigt snabbt att göra och får mig att längta till våren lite, trots att jag helst vill ha riktig vinter med snö en stund först!

65514-85

Tjejsnack v. 1

Jag tänkte att jag skulle ta och bli lite mer aktiv på den här bloggen igen. Därför tar jag upp tjejsnackandet igen. Lite onödig info om mig själv kan jag ju alltid bjuda på!

Jul & nyår

· Vad fick du i julklapp?
Oj, en massa saker! T ex ett presentkort på massage, ett halsband, ett armband, en prenumeration på Allt i Hemmet, lite nya bas-linnen, en bok om Oskarshamns 150-års jubileum...

· Bästa/sämsta julklappen du fick?
Det kan jag inte säga. Men jag ser mycket fram emot massagen. Och jag har redan använt mina smycken flera gånger.

· Bästa/sämsta julklappen du gav bort?
Jag är nog mest nöjd med pappas julklapp. Två biljetter till DN-galan. (Dem köpte jag dock tillsammans med mina bröder)

· Hur firade du nyår?
Jag och sambon firade själva hemma. Vi klädde upp oss, dukade fint, lagade en massa god mat och hade det bara allmänt trevligt.

· Har du något nyårslöfte?
Nej, men jag har många förhoppningar inför året. De handlar främst om jobb och bröllop.

65514-99

TV-fri helg

Jaha, jul och nyår är avklarade. Det har i det stora hela varit väldigt trevligt! Det känns på nåt sätt skönt med ett nytt fräsht år.

I helgen såg jag fram emot att slappa lite. Kolla på TV, pyssla, laga enkel men god mat... Men vad händer? Jo, igår pajade TV:n!! Inte helt idealiskt en trettonhelg när det inte finns reparatörer så långt ögat når. Vi bestämde oss till slut för att köpa en ny istället, den gamla var trots allt 13 år gammal och hade nog gjort sitt. Den nya fina TV:n levereras dock inte förrän tidigast tisdag. Så det blir till att hitta på annat än att glo på dumburken. Det kanske inte är så dumt egentligen. Man får ju en hel del gjort!

Ha en fortsatt trevlig helg, med eller utan TV! ;-)

RSS 2.0