Midsommarfint

Trots att midsommarafton inleddes med världens åskoväder bestämde jag mig för att dagen skulle spenderas i en blommig klänning. Alvin tyckte att den var så fin att han också ville ha klänning. Nu äger han ju ingen sådan, men det löste vi genom att sätta på honom en av mina t-shirts (blommig och allt!).
 
 

Vår egen midsommar

I år kommer vi att fira midsommar med oss själva och vattkoppsvirusarna som enda sällskap. Vi tänke trots det få med några regelrätta midsommar-"måsten" som sill och jordgubbstårta. Idag knåpade vi dessutom ihop en liten midsommarstång. Alvin var inte helt nöjd med att Peter och jag ville klä den med löv och blommor. Han kompletterade med en spännrem, några sandleksaker och krönte verket med en jordgubbe som skulle vara stångens näsa. Tja, varför inte?
 
 

En prickig och en enfärgad

Just nu har vi en prickig och en enfärgad son. Alvin inledde nämligen sommarlovet med en släng av vattkoppor. På sätt och vis är det skönt att han har det nu efterson vi ändå är "lediga", men visst är det klurigt att hitta på aktiviteter hemmavid hela dagarna. Igår roade vi oss med att baka, både med Play-doh och vanlig smet.
 
Nu väntar vi bara på att lillfisen också ska bli prickig så att vi har detta ur världen.
 
 

Han går!

Axel kan numera gå. Om han vill förstås. I de flesta fall vill han inte, utan väljer att krypa eftersom det både är det snabbaste och säkraste sättet att ta sig framåt.
 
 

Ljuvliga försommardagar

Nationaldagen inföll så fiffigt i år att vi fick långhelg hela familjen. Och vilken helg sen! Vi har njutit av strålande solsken och härlig försommarvärme tillsammans med våra familjer i Oskarshamn.
 
Idag hade de lovat lite sämre väder, men solen gassade oförtrutet på så vi plockade fram poolen. Den gjorde stor succé och kommer förmodligen att badas sönder i sommar. 
 
Trötta, glada och lite solbrända laddar vi nu för sista veckan innan sommarlovet.
 
 

Första springtävlingen

För ett tag sen anmälde vi Alvin till Kalvinknatet (en löpartävling för barn). Igår var det så dags!
 
Bästa springkläderna och nummerlappen är på.
 
Uppvärmningen var lite läskig eftersom det var en utklädd ko där. Bäst att invänta start i mammas famn.
 
Full fart framåt (utan mamma eller pappa i spåret)!
 
I väntan på medalj. Besviken över att han inte vann.
 
Stolt medaljägare försöker sig på segertecknet.
 
Jag är imponerad över att han sprang runt banan själv, det var många som hade vuxna följeslagare med sig. Trots att han var besviken över att han inte vann tyckte han att det var väldigt roligt att vara med, och han är väldigt stolt över sin medalj. Den skulle självklart hänga runt halsen på dagis idag!
 
Nu är tanden blodad och han vill gärna springa igen. Vi tar tacksamt emot tips på fler lopp med miniklass i sommar.

RSS 2.0