Tuff start

Den här veckan har varit den första "riktiga" vardagsveckan efter sommaren. Jag och Peter har jobbat och barnen har varit på förskolan. Det har varit en intensiv och ganska tuff vecka. Axel inledde veckan med att vara jätteledsen, mer eller mindre hela dagarna. När jag hämtade honom på eftermiddagarna kändes det som en klen tröst att de sa att han varit glad ibland. Han hade också svårt att komma till ro för att sova middag, vilket inte gjorde saken bättre. Lyckligtvis gick det bättre de sista dagarna innan helgen.
 
Alvin har i och för sig tyckt att det varit roligt på den nya avdelningen, men han har både ramlat och slagit i näsan så att blodet forsade och fått in en flisa i ögat så att jag fick hämta honom och åka till doktorn på vårdcentralen.
 
I helgen har vi laddat batterierna genom ett kräftkalas igår och en lugn hemmadag idag. Nu ser vi fram emot en ny vecka som förhoppningsvis innehåller lite mindre drama.
 
Just idag har alla varit ganska harmoniska...

Efter regn kommer solsken

... och då kan man gå ut och hitta på en massa kul!
 
 
 
 

Stadsfest

Runt sex timmar har vi spenderat nere på stan idag. Det har varit stadsfest och vi har roat oss med att fika, shoppa, snickesnacka med vänner och bekanta, titta på simtävling, hoppa hoppborg, få ballonger, titta på folk... men framförallt har vi varit på konsert med Markoolio. Hela stortorget var fyllt av barnfamiljer, och Alvin rockade på bra efter en lite trevande inledning.
 
Allt detta har resulterat i en rätt så sömning kväll hemma hos oss.
 
 
 
 

Sommarpyssel

Så här varma och fina somrar känns det inte så aktuellt att sitta inne och pyssla. Ett litet projekt har jag dock roat mig med. Ett påslakan har via min virknål förvandlats till en stolsdyna, som nu gör min skrivbordsstol lite mjukare att sitta på.
 
 

Har man inte att göra så skaffar man sig.

Inte sedan vi flyttade in i vårt lilla hus har buskarna i trädgården varit så välansade. Förklaringen är enkel. Axel har i sommar varit extremt beroende att att få en ordentlig sovstund på ett par-tre timmar efter lunch. Därför har vi alltid åkt hem från eventuella förmiddagsaktiviteter och låtit honom sova i sin säng. Under tiden har Alvin pipit iväg till någon av grannarna och Peter har satt sig framför datorn. Jag har då blivit lätt rastlös och därför gått loss med sekatören (och sågen). Riktigt trevlig avkoppling faktiskt. Nu har det dock gått så långt att jag börjat knipsa även i skogen utanför vår häck. Det kanske är tur att det är dags att börja jobba igen!
 
 

Syskonkärlek

De kan bara inte låta bli...
 

Fotofynd

Jag satt och gick igenom en massa foton från senaste månaden, och hittade några som jag redan hunnit glömma. Alvin fick låna min kamera och fotade för glatta livet när vi var och fikade på Krusenstierska härom veckan. Han tycker att det är väldigt roligt, så om något år (när han lärt sig vara rädd om saker) kommer nog tomten med en kamera till honom. Tills dess får ni njuta av dessa mästerverk.
 
 

RSS 2.0