Blåsippor i massor!

Det är en sån skön känsla av att våren är på väg när man ser de första blåsipporna. När jag flyttade till Kalmar för några år sedan började jag därför att leta efter en plats där det växer blåsippor. Sökandet har inte gått så bra och jag har fått nöja mig med att titta på dem i min barndoms skogar när jag varit hemma hos mamma och pappa och hälsat på. Tills idag..!

Eftersom vädret var så skönt gick jag ut på en promenad efter jobbet, och till min stora lycka fick jag då syn på två små blåsippor. Kameran åkte fram illa kvickt och jag började memorera platsen så att jag skulle komma ihåg den i fortsättningen. Detta var dock lite onödigt eftersom det några meter längre fram fullkomligt kryllade av blåsippor! Jag har aldrig sett nåt liknande. Eftersom jag alltid haft för mig att blåsippor är fridlysta, nöjde jag mig med att fota lite till.

När jag kom hem googlade jag lite och lärde mig att man faktiskt får plocka dem häromkring så länge man inte gör det för att sälja dem. Jag är i vilket fall som helst mycket lycklig över min upptäckt =)

65514-123 65514-124

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback